Köpa eller möjligtvis hyra popcornsmaskin

Ibland funderar jag över inköp av prylar som jag i efterhand ångrar och tycker är onödiga. Men oavsett hur mycket jag avvaktar och väntar innan köp så tycks det inte hjälpa. Det är alltså först när jag köpt produkten som jag verkligen infinna mig i om detta verkligen var något jag behövde eller inte.

En produkt jag varit sugen på länge att köpa är en popcornsmaskin. Och nu menar jag inte någon billigt plastig liten sak som förmodligen kommer stå och damma i skåp någonstans utan en riktig popcornsmaskin.

Popcorn är så sjukt gott och modellerna med retrodesign ser så sjukt häftiga ut och passar i som dekoration i ett TV-rum också. Det finns flera butiker som säljer dessa men dyrare modellerna kostar många tusenlappar att köpa. Det krävs alltså att man som jag är ett popcorns-fan för att det ska vara ett rimligt köp.

Jag vet att rengöringen är jobbigare än micropop eller om man använder sig av kastrull. Men det är betydligt mer stämningsfullt och en stämningshöjare på fest att kunna dra fram. Dessutom tror jag att riktiga popcornsmaskiner gör bättre popcorn.

Ett alternativ skulle kunna vara att hyra en för att se om man gillar resultatet. Kanske passa på att hyra en med bra tillbehör till en fest och bjuda på gästerna för att se vad de tycker.

Jag får fundera ett tag till. Har ni något förslag på en bra popcornmaskin att köpa eller hyra så hojta till.

Fynda skönhetsprodukter

Skönhetsprodukter dyrt

Skönhetsprodukter är ganska dyrt och även om jag har reflekterat över hur mycket jag lägger så har jag aldrig faktiskt räknat på det.

På ett sätt är det väldigt dumt för även om man reflekterar över det betyder inte att man alls har någon koll på hur mycket pengar man faktiskt lägger. Det var något jag fick lära mig när jag räknade på hur mycket pengar jag la på att äta ute.

Ett tag åt jag ute nästan varje dag och gick på en del After Work. Jag trodde jag hade en ungefärlig koll på hur mycket pengar ja la på detta och tyckte att det var värt det då. Men sen bestämde jag mig att en månad räkna ner alla utgifter och det var 70% mer än vad jag trodde. Så ibland räcker det inte att reflektera över det utan man måste faktiskt räkna på det.

Skönhetsprodukter är något jag har dålig koll på och en hel del produkter är ingenting man köper varje månad utan man köper när det tar slut. De är således mycket svårare att gissa hur mycket pengar man lägger på det.

Man kan räkna lite på de kostnader som finns genom att gå igenom de produkter man har och estimera hur länge de normalt sätt räcker. En del smink använder jag bara vid festligheter och de brukar lätt vara ett år medan mascara och andra produkter som man använder till vardags också går åt snabbare.

Sen finns det en del produkter som är riktigt svårt att räkna på och det är deodoranter, parfymer och liknande produkter. De varar väldigt länge och jag brukar variera mig mellan tre olika dofter också.

Med hudkrämer, smink, parfymer och hårvårdsprodukter så rör det sig om många tusen kronor om året. Förmodligen runt 10 000 kronor för ett år skulle jag tro om man räknar ihop allting och det finns alltså all anledning att försöka slå till på erbjudanden och rabatter om man kan.

Fynda vid reor

Ett stort problem med att man handlar skönhetsprodukter vid så många olika tillfällen gör att man dras lätt med illusionen att det inte är så mycket pengar. Men lek med tanken att du hade kunnat förutse årsförbrukningen och sedan handla allt det där vid ett tillfälle när priserna var nedsatta med 20-30%. Då skulle jag kunnat spara 2000 till 3000 kronor.

Jag är lite osäker på hur mycket skönhetsprodukterna går ner vid reor som Black Friday och mellandagsrean men det lär ändå finnas en del i alla fall. Kanske är dessutom vissa produkter nedsatta ännu mer och det skulle man kunna utnyttja.

Rabattkoder

Det kanske lättaste sättet att få ner priserna är att utnyttja rabattkoder och specifika kampanjer som erbjuds av butiker där man brukar handla.

Jag handlar nästan allt mitt online för att butiker som Kicks och liknande är inte alls billigt jämfört med vad man kan få det online. En av mina favoritbutiker för att handla ifrån är Nordicfeel. Jag tycker de har ett bra utbud av produkter som passar mig och det är också en butik som då och då kör ”drives” med rabattkoder.

Jag har då och då spanat in rabattkoder hos Nordicfeel som jag kan använda men funderar på att nästa gång det kommer en bra kod så ska jag lägga en större order. Att hålla koll under sommaren och hösten är inte fel och sen ska jag försöka att titta vid både Black Friday och senare mellandagsrean vid jul.

En stor fördel med Nordicfeel är att de alltid erbjuder fri frakt. Om det kommer rabattkoder som gäller ett specifikt märke så kan man alltså se till att handla endast det och såklart komplettera med andra produkter som har bra priser.

Jag vet att detta kan framstå som omständligt att man måste hålla koll och leta efter rabattkoder. Men det finns sätt att lösa det genom att registrera sig nyhetsbrev och på andra sätt få notiser om när det kommer ut nya rabattkoder. Sen ser man till att handla för ett år framåt när möjligheten ges.

Möjligheterna att låna på helgen

Samhället har gjort stora framsteg när det kommer till möjligheten att låna pengar och idag finns det hundratals långivare och banker som erbjuder utlåning av pengar.

Lättillgängligheten och möjligheten att låna pengar exakt i stunden du inser att du behöver är något som ökat det senaste decenniet med smslån, snabblån och liknande mikrolån.

Idag finns det t.o.m. möjligheten att låna pengar på helgen som kan betalas ut direkt till ditt bankkonto en kort stund efter att ansökan godkänts. Detta är en lyx väldigt många använder och det är också något som IT-samhället har fört med sig.

Beroende på vilken bank du har så finns det olika långivare att vända sig till om du vill få pengarna utbetalt samma dag under en helg. Om du tittar hos nyttlån.com eller liknande tjänst så hittar du lätt vilka olika aktörer du kan vända dig till som kan betala ut pengarna under helger till din bank.

Att välja en långivare som kan betala ut direkt till din bank är viktigt eftersom det krävs att de har ett bankkonto i samma bank som du som de kan göra utbetalningen ifrån. Transaktioner mellan svenska banker tar nämligen en vardag normalt sätt och i ett sådant scenario hade du behövt vänta till nästkommande vardag.

Där finns en annan aspekt man också bör tänka på om man ska låna pengar på helgen och det är att kolla långivarens öppettider. Detta är intressant eftersom alla ansökningar måste godkännas manuellt. Även om banken använder datorer som snabbt och enkelt gör kreditupplysning på dig och tar fram alla parametrar som de behöver för att ta ett beslut så lagen utformad på ett sätt som kräver att du ändå blir godkänd manuellt, något som normalt sätt endast brukar ta några minuter.

Tack kära bror för julklappen

Min kära bror kom hem från USA under julen och det är så kul att få träffa honom. Det är lite sorgligt att man träffas maximalt 1-2 gånger per år nu när han bor i staterna och även om han har gjort det i 3 års tid nu tycks jag inte riktigt vänja mig vid det.

Fördelen är väl att jag tycker julfirandet är bättre för han brukar ta semester så han är hemma i nästan 2 veckor och det är fantastiskt kul och kärleksfullt på ett sätt man trodde max växt ifrån.

Hur som helst så gav han mig en fin jultröja i vintras i julklapp. Det var med en viss skeptisk känsla jag tackade så mycket för den för jag skulle aldrig köpt en sådan själv.

Sedan dess bar jag den ett par gånger i mellan dagarna och en gång efter nyår och sen har jag haft den på hemma lite till och från nu efter jul när man ändå har en bestående känsla av vinter över Sverige så har den inte varit helt opassande.

Jag måste ändå säga att den har växt på mig och jag gillar den verkligen nu. Jag trodde jag aldrig skulle gilla dessa fula jultröjor som de egentligen är men nu känner jag helt annorlunda vilka även ger den där tacksamheten till min bror. Tack för den fina jultröjan! Den ska bäras med stolthet under hela december månad (om jag inte sliter ut den innan midsommar).

Bilden ovan visar en jultröja som är väldigt lik den jag fick. Har tyvärr ingen egen bra bild att visa men ville hitta någon som var så lik som möjligt.

Låneförmedlarna pressar priserna, eller?

Låneförmedlare är precis som namnet antyder en förmedlare åt lån och hjälper konsumenter att hitta det bästa lånet.

Det fungerar på så sätt att du gör ansökan om lån hos låneförmedlaren och de hämtar sedan in erbjudande från banker och långivare och presenterar det billigaste och bästa till dig.

Den stora fördelen med att använda låneförmedlare är att de gör jobbet åt dig och det behöver bara göras en kreditupplysning på dig som ansöker om lånet. Om du skulle gjort varje förfrågan själv direkt till varje bank hade varje enskild bank varit tvungen att göra detta och det är tyvärr inget som stärker ens kreditvärdighet då det ser ut som man kanske försöka ta flera lån på en gång.

Av denna anledning har låneförmedlare blivit ett populärt sätt att använda sig av och det marknadsförs gärna som att de pressar priserna genom att ställa bankerna mot varandra. Men är det verkligen så i praktiken?

Bästa Låneförmedlare

Du som konsument kommer såklart att vilja välja det billigaste och bästa lånet för dig. Men samtidigt går det inte att bortse från det faktum att låneförmedlaren kommer vilja ha betalt av banken för att de har hjälpt dem att hitta en kund. Av denna anledning spekuleras det i att bankerna ger lite högre bud än vad de kanske annars skulle gjort eller hade kunnat om du försökt förhandla räntan.

Nu brukar räntan för t.ex. privatlån vara så hög att även om låneförmedlaren får en bra ersättning för att vägleda banken en kund så är det inte säkert att banken behöver ta ut mer ränta och erbjuda dig ett dyrare lån då det redan är bra.

Det diskuteras även att det är stora skillnader mellan låneförmedlare och att det därför kan vara smart att jämföra dem och  försöka hitta bästa låneförmedlare.

Om man gör en noggrannare analys av de låneförmedlare som är stora i Sverige som t.ex. Lendo, Freedom Finanace och AXO Finans så skiljer det sig även mellan bolagen vilka banker de jämför. Detta är kritiskt eftersom ju fler banker som lämnar svar till dig ju större chans har du att få ett bra erbjudande.

Låneförmedlare jobbar främst med privatlån eftersom det är här som det är vanligast med personlig ränta och att en person som får ett erbjudande av en bank inte går att anta att någon annan skulle få samma. Därför är alla ärenden unika där man får ett erbjudande baserat på sin kreditvärdighet.

Det bästa tipset för att få ett bra lån är att ha en god ekonomi och gärna ansöka om lånet med någon annan. Om man är två personer brukar räntan bli betydligt lägre och detta är så klart även möjligt att ansöka om genom de låneförmedlare som finns.

Hjälp med bostadsköp och planering

Hur gör man egentligen det perfekta bostadsköpet och hur mycket finns det att vinna på att känna till hur allt fungerar? Jag har själv gjort några bostadsköp genom åren men min första lägenhet för 17 år sedan var knappast något jag tänkte igenom, men och andra sidan var det en liten etta så konsekvenserna var inte så stora.

Jag tror jag kollade på två lägenheter i ett område av staden där jag ville bo och slog till. Mitt första köp var kanske inte så dåligt men det var ju knappast genomtänkt och idag tycker jag nog att det krävs mer – speciellt om man ska köpa hus.

1. Ekonomin ostadigare idag

En stor jämförelse mellan nu och då var att ekonomin då hade hämtat sig från 90-tals krisen och det var väldigt förmånligt att köpa bostad. Det var kanske inget man visste då men läget ser annorlunda ut idag. Idag är många belånade väldigt hårt och bostadspriserna har nått nivåer som ifrågasätts internationellt. Det pratas om en bubbla och om så är fallet kan det snabbt spricka om reporäntan tvingas gå upp och/eller arbetslösheten ökar i Sverige.

Eftersom svensk ekonomi påverkas av det som händer i andra länder med så är det inte konstigt att där finns orosmoln att ta hänsyn till. Att köpa bostad idag kan därför vara svårt för att bostadspriserna är så högt men samtidigt bör man räkna på att klara en bostadsränta på 7% och i kombination med arbetslöshet.

Amorteringskravet som infördes har inte påverkat priserna nämnvärt på marknaden men samtidigt blir man av med ett av de verktyg som hade kunnat vara en räddare om ekonomin faller.

2. Förhandla alltid din ränta

Förhandla alltid fram din bostadsränta och försök sätt lite tryck på banken. En bostadsränta kommer alltid vara personligt så du kan inte jämföra med andra hur som helst men snitträntan för en viss månad som bankerna ska redovisa är något av ett riktmärke man kan använda sig av. Listräntan brukar idag ligga 1% över vad snitträntan är.

Har du bra ekonomi och har medsökande så är det lättare att mot snitträntan och kanske även försöka få en ränta som ligger under den. Oavsett vilka möjligheter du har så skadar det inte att vara påläst och förberedd när du besöker banken.

3. Mäklare kostar pengar

Att ha en mäklare som kan besikta en bostad vid köp är såklart en trygghet som kan eliminera många problem. Detta är kostnader som blir viktigare vid husköp och speciellt om det är äldre hus där man vill få en bra och tydlig bild av underhåll, fel och annat som man kanske inte kan känna till själv.

Mäklare tar olika mycket betalt för detta så det kan vara värt att höra runt innan och hittat någon som kan besikta huset eller bostaden åt er.

4. Köp innan utannonsering

Detta är ett sett som kan fungera bättre än vad många tror. Om du är intresserad av att köpa ett hus eller bostad i ett specifikt område så kan du kontakta dem, t.ex. genom att lägga brev hos de hus som intresserar och be dem höra av sig om de är intresserade av att sälja.

Fördelen här är att om du har tur slipper du alternativa budgivare och kan lättare säkra upp att få huset eller bostaden du vill. Du eliminerar helt enkelt budgivningen ur processen och anledningen varför man skulle vilja det som säljare är för att man slipper mycket jobb med mäklare, annonsering, visningar och i slutändan är det ändå inga garantier.

Utan budgivning kan du endast få huset värderat och komma fram till ett pris tillsammans. Om båda parter är överens så kan man skriva papper och slippa problematik.

5. Fler tips om bostadsköp och ekonomi

Det allmänna tipset är att vara påläst, stressa inte och undvik impulsiva köp. Men det finns mycket att tjäna genom att känna till spelregler och hur allt fungerar. En bra sida att titta närmare på som går igenom både de ekonomiska aspekterna men även praktisk information om köp är www.ekonomifokus.se.

Kaffepaus med vänner

Kaffepaus med vänner

Det har varit en tung tid så skönt att få kunna släppa allt och lägga det bakom sig medan man får möjligheten att njuta av det enkla i livet, som att ta en kaffe med några vänner på ett café.

Att slå sig ner två timmar, snacka skit och kanske äta något sött till (klassisk fika) är fantastiskt trevligt att göra tillsammans med vänner. Det är lätt att man glömmer bort hur lite som krävs för att hålla kontakten med någon och har man stressiga perioder i sitt liv (vilket jag haft) så är detta extra viktigt.

För mig blir det lätt en börda att boka in sådant här men om man är lite smart ser man det som en tid där man samlar energi och det kommer ofta hjälpa en att hantera det andra. Kanske är vännen och vännerna man träffar så nära en att man kan berätta för dem och få feedback och stöd av dem.

Hur som är det avkopplande, skönt att släppa allt för en stund och bara unna sig lite kvalitetstid på ett bra sätt med gott sällskap.

Köper årets julklapp två år försent

Årets julklapp 2016 var ju VR-glasögon och året innan dess var det robotdammsugaren. Men nu har jag valt att köpa det som var årets julklapp året innan dess, alltså 2014. Det är ett aktivitetsarmband som jag valt att köpa till mig själv för att bättre få en koll på hur aktiv jag är under dagen och hur hårt jag tränar.

Jag kommer ihåg när aktivitetsarmbandet blev årets julklapp men jag var inte så imponerad av de modellerna som fanns ute då. Jag tyckte funktionerna inte kändes helt kompletta och batteritiden var rätt usel. Dessutom var långt ifrån alla modeller snygga och det är ju också viktigt om man ska ha på sig den hela tiden.

Nu har jag valt att köpa en Fitbit Charge 2 som ska få lov att följa med mig under dagarna och det ska bli extra kul att se statistik från sin träning även om jag mest gymmar och är med på ett och annat spinningpass. Jag har tittat runt på olika modeller men tydligen verkar Fitbit Charge 2 vara ett bra aktivitetsarmband jämfört med många andra modeller där vissa dras med problem.

Jag har tidigare spanat på träningsklockor men jag tycker de känns onödigt avancerade för mig. Jag behöver inte alla de funktionerna utan jag är mer intresserad av att min hälsa hålls på rätt kurs så att säga och då tror jag ett aktivitetsarmband är en smidigare produkt.

Köpa en bäddfåtölj i julklapp till sig själv?

Bäddfåtölj

Exempel på en riktigt snygg bäddfåtölj

Ge sig själv julklappar brukar vara populärt här då det är en perfekt anledning att kunna unna sig något extra inför jul. En extra anledning att få handla något man kanske annars hade skjutit på.

Jag vill ha en bäddfåtölj som en extra sittplats i vardagsrummet samtidigt som man har en smidig sovplats att ta fram när någon skulle behöva det. Det är ofta vi haft middagsbjudning och där det funnits en vän som slängt sig på soffan för natten men detta är inte så smidigt och drygt att bädda.

En bäddfåtölj är däremot inte alls så stor som en soffa och går ändå att göra om till en smidig sängplats. Det finns faktiskt riktigt snygga modeller som skulle passa in i de flesta vardagsrum.

Sweef har en modell som de kallar för ormen som jag tycker är riktigt snygg och modern. Men det finns även andra modeller som jag kan tänka mig att ha.

De är heller inte extremt dyra utan man kan få en riktigt schyst bäddfåtölj för 3000 – 4000 kronor. Inte nog med att det ger en sovplats utan bidrar även till en härligt extra sittplats om man skulle slå sig ner i vardagsrummet.

Skulle du kunna tänka dig att investera i en bäddfåtölj? Visste du att det fanns?

Jaga julklappar i tid i år

julklappar under granen

I år har jag äntligen varit ute i god tid när det gäller julklapparna och jag har redan köpt ungefär 80% av alla julklappar. Det finns några enstaka julklappar kvar att handla där bland annat en till julklappsspel för oss vuxna kvarstår.

Jag får se om jag avslutar med en sista shoppingrunda i stan eller om jag beställer online. Jag måste erkänna att jag köpt en hel del online i år. Jag tror jag passade på att köpa 3 julklappar på Black Friday och sparade där en slant samtidigt som jag fick tag i något som normalt sätt är dyrare än vad jag tänkte ge för. Och det är ju superkul!

Men att bege sig in i stan en dag när man inte har något annat att göra är rätt trevligt. Bara glida runt och suga in julstämningen som man kan få i stan.

Julmusik – Här är Youtube-listan som rockar!

Spotify har en hel del bra julmusik och är man villig att bygga ihop sin egna spellista där så kan man få en riktigt bra lista att köra.

Men det är inte alltid man kan lyssna på Spotify och då brukar jag vända mig till Youtube i hopp om att det går att hitta låtar där istället. Denna spellista ovan har en del härliga jullåtar.

Att lyssna på julmusik är en viktig del för mig om jag ska kunna få någon julkänsla över huvud taget.

Lekfulla juniorsängar till små barn

juniorsang-med-frostBarnsängar som är avsedda att användas efter man vuxit ur spjälsängen kallas tydligen för juniorsäng och då innefattar det vanliga sängar fast är mindre än vuxensängar. Det är i alla fall så jag förstått att det är.

Jag har tittat runt på lite trevliga juniorsängar och utbudet är så enormt och väldigt fantasifullt. Det är så stort idag att jag önskar att det i alla fall var lite så när man själv var liten.

När jag var liten hade jag bara en helt vanlig säng, vilket då såklart var en juniorsäng fast det var inget speciellt alls med den. Den hade en helvit sänggavel och det var det. Många tycker ju att detta kan vara stilrent, tidlöst och snyggt. Och visst är det tidlöst då det förmodligen är en design som alltid mer eller mindre kommer att fungera men det är också väldigt tråkigt.

juniorsang-forvaring-frostOch tråkigt är något som barnen också lyckas fånga upp. För det blir inte mer än en tråkig säng för dem också. En möbel som bara står där med det enda syftet att sova i den när man är trött. Vilket barn tycker att det är spännande eller kul? Inte många i alla fall.

Men om man hade haft en juniorsäng som den på bilden här intill fast motsvarande något man själv var helt lyrisk över när man var liten. Frost med Elsa och Anna har ju varit helt fantastiskt populärt och jag förstår att en sådan säng kan vara väldigt rolig för ett barn. Då går man inte och lägger sig i en tråkig säng, man går och lägger sig i deras släde. En magisk plats med mycket minnen och ett perfekt ställe att ligga och lyssna på en saga.

Jag är helt övertygad om att där är en mängd positiva effekter med att ha en barnsäng som barnet tycker är rolig och trivs i kontra en säng som de inte alls känner något för.

Sent ute med däckbyte

Den senaste veckan har det varit starkt rekommenderat att ha vinterdäck på bilen och jag måste erkänna att jag varit väldigt sent ute med att fixa detta på min bil.

Nu för någon dag sedan kom det också riktigt mycket snökaos så jag valde att ta bussen till jobb istället. Nu är dock bilen äntligen fixad och visst går det rätt fort att byta däck om man bara har rätt utrustning.

Den domkraften som följer med bilen och som liknar den på bilden ovan är hemsk att använda gör att byta däck tar minst 20 minuter längre tid än vad det gör med en bra domkraft. Tyvärr har jag ingen mutterdragare för då hade det gått ännu fortare men det är kanske något man ska försöka investera i.

Hitta moderna och snygga soffborden till vardagsrummet

snyggt-ovalt-soffbord

Jag trodde aldrig jag skulle tycka det var så svårt att välja ut ett soffbord till vår soffgrupp i vardagsrummet. Men det finns så många modeller att välja mellan att jag helt tappat mig i uppgiften.

Till en början trodde jag det skulle vara lätt att hitta det jag ville ha då jag siktat in mig på ett ovalt soffbord där jag inte behöver några förvaringsmöjligheter. Men efter alla soffborden jag kollat på så inser jag att det är så många jag skulle vilja ha att jag helt enkelt inte kan välja mellan dem.

Förmodligen är detta bara ett bevis på att för många valmöjligheter inte gör det lättare. Butikerna på nätet har ju tillsammans hundratals soffbord att välja mellan och även om man filtrerar ner så man endast får ovala soffbord så är det fortfarande ändå en uppsjö av varianter att välja mellan.

Sen kan man försämra för sig själv och börja titta på de soffborden som inte är ovala för att se om där kanske finns andra snygga soffbord som skulle kunna passa. Då hittar jag såklart flera roliga och snygga soffbord som är både rektangulära, runda och med andra former.

Jag får försöka spara ner bilder på de modeller jag gillar och köra någon utslagstävling mellan modellerna för just nu är det en ända stor gröt.

Det finns dock soffbord jag inte alls gillar och de är de som ser allt för futuristiska ut och visst ser dem på sitt sätt moderna ut men de passar inte in med mina andra möbler så jag vill ha ett soffbord med lite karaktär. Jag får fortsätta leta men jag får försöka begränsa så jag inte får fler valmöjligheter.

Guider till hur man lockar håret

Jag har blivit mer och mer förtjust i lockigt hår och då menar jag att fixa till det på mig själv. Jag tror det är för att det långsamt men säkert växt fram en teknik hos mig för hur jag ska kunna använda min locktång för att göra snygga lockar för olika situationer. Ett bröllop förväntar sig kanske andra lockar än om jag bara skulle gått ut på krogen på väninnor för ett glas vin eller så.

Hur som helst har jag inte alltid varit lika händig med att hantera en locktång och jag tror de delvis beror på att jag endast använt plattång i mina yngre dar (även om jag även då försökte locka håret). Att bara platta håret är mycket lättare än att locka håret i min mening och i början blev det lite osymmetriskt där lockarna började 1 cm längre ner på ena sidan 🙁 Men det har jag sedan en tid tillbaka bemästrat 🙂

Hur som helst tror jag verkligen att man behöver träna på att använda locktången. Jag vet de som lyckats direkt medan andra verkligen har fått spendera timmar framför spegeln vid flera tillfällen inte de blivit nöjda. Bara att lära sig att rörelserna i spegeln blir annorlunda i verkligen kräver sin tid för hjärnan (i alla fall min).

Jag har här nedanför samlat lite videoguider från Youtube som kanske kan hjälpa de som behöver träna på att använda sin locktång.

Har locktången någon betydelse?

Det är många som funderar över huruvida locktången är en viktig del i att lyckas med att locka håret. Jag skulle vilja påstå att så är fallet, däremot betyder inte att du automatiskt måste lägga mycket pengar på den dyraste locktången. Det bästa du kan göra är att läsa på om hur en bra locktång bör vara och vad du kan förvänta dig mellan olika modeller.

Kortfattat kan man säga att ju svårare du har för att locka ditt hår, ju viktigare kan det eventuellt bli att investera i en dyrare locktång som har de finesser du behöver och som skyddar håret så bra som möjligt.

I övrigt skulle jag rekommendera att du följer den hänvisningar som följer med locktången du har så du inte värmer håret för länge men även kombinera det med att använda värmeskyddande spray som du tar i håret innan du börjar locka. Detta gäller även om du skulle vilja platta håret.

Sen har locktångens storlek en betydelse för vilka lockar du får ut. En stor cylinder innebär att lockarna blir något större så detta kan också vara värt att tänka på. Vissa locktänger kör en cylinderstorlek medan andra gör att den smalnar av vilket ger dig friheten att välja lite själv.

Själv använder jag en locktång från ghd då jag tycker det att de gör riktigt bra produkter. Den heter ghd Curve Creative Curl Wand för den som är intresserad.